Haedong Yonggungsa Temple

Det finns en hel del tempel här i Sydkorea så självklart var vi tvungna att besöka ett av dem för att visa syskonen. Det fick bli Haedong Yonggungsa Temple som är det enda templet i Sydkorea som ligger vid vattnet. Alla andra ligger traditionellt vid skogen/bergen. Jag har faktiskt aldrig hunnit besöka detta tempel trots att jag haft det på min att-göra-lista hur länge som helst. Skönt att vi hann med detta för det är nog ett av de vackraste tempel jag besökt. Okej, templet i sig var väl inte speciellt i sig, utan det var omgivningen. Det andra templet som jag räknar som finast är det vi besökte under ljusfestivalen, Samgwangsa Temple, men misstänker att alla tusentals lyktor som var upphängda där hade mycket med saken att göra. 
 
Yonggungsa templet var en stor turist-attraktion i alla fall, trots att vi var där klockan 11 en torsdag var det rätt mycket folk. Det är inte ens högsäsong än. Undra hur packat det blir med folk sen när alla börjar ha semester-ish eller under helgdagar. Det blev bara jag, Oscar, Julia och Zony som åkte på denna utflykt, Johan ville stanna hemma. Här kommer i alla fall en massa bilder.
 
 
 
Det är är geten som är mitt kinesiska år typ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lite fler gruppbilder

Alla tar så himla många bilder här (hej turist) och det är ju synd om vissa inte visas. Här kommer några fler bilder från Gamcheon-dagen plus en från när alla åt middag tillsammans. Vet att både min och Oscars familj samt Johan och Julias familj läser denna och är nyfikna på vad vi gör och hur vi mår liksom. Ni andra får bara njuta av alla fina bilder på oss. Varsågoda!
 
 
 
På bussen.
 
Stort gäng!
 
 

Syskon på vift

Nu är tiden äntligen kommen! Min lillebror Oscar är här! Jag skrev i tidigare inlägg att han och Johan syster Julia skulle komma hit och sen skulle vi resa runt lite tillsammans innan vi åker tillbaka till Sverige igen. Nu är det dags! Oscar och Julia kom hit till Busan i tisdags kväll och sen dess har vi hittat på massor av saker. Det började med att vi åt middag med några av våra kompisar för att fira en födelsedag. Både Julia och Oscar var rätt slitna efter att ha rest så långt och länge så vi gick och la oss relativt tidigt första kvällen. Dagen efter körde vi igång ordenligt. Vi besökte Gamcheon cultural village som är en färgglad by som byggdes under koreakriget. Jag och Johan har besökt den tidigare, men det var ändå kul att se den igen!
 
Vi spanade in lite marknader också samt åkte till en strand som jag aldrig varit vid förut. På kvällen blev det ett snabbt besök på campus också innan vi gick och åt middag. De flesta åt koreansk bbq, men då jag inte är ett stort fan av detta och Julia är vegetarian (koreansk bbq är i huvudsak kött) gick vi och åt lax istället. Inte fy skam det inte. Vi har det i alla fall asbra här, och det funkar bra att bo tillsammans. Jag tror resterande av tiden kommer flyga förbi. Spännande!
 
Han är äntligen hääääär.
 
Dags för frulle.
 
Gamcheon
 
 
Alla kör på selfie-pinnar.
 
Jag och Zony <3