Äventyr i Seoul - Dag 2

Dag två i Seoul kan nog varit en av de bättre av dagarna i Sydkorea. Vi bestämde oss för att gå all in på turistandet och klä upp oss i traditionella koreanska kläder när vi gick runt på ett av palatsen i Seoul. Enbart den upplevelsen är så bra att det faktiskt får bli ett eget inlägg med massor av bilder från besöket, men här kommer en liten förhandsvisning.
 
Visst är vi fina? Jag lovar att det kommer en bildbomb inom kort.
 
Efter megaturistandet åkte vi runt i stan med tunnelbana, bland annat hamnade vi i Gangnam som ni kanske känner igen från låten Gangnam style. Det är i alla fall ett lite mer exklusivt område i Seoul, men det var inte så speciellt egentligen.
 
Finns en del balla hus i staden, bland annat detta som är vågigt.
 
 
På kvällen gick vi till en linbana väldigt nära hotellet som tog oss upp till Seoul tower. Det var helt sinnes lång kö för att åka linbana, alltså typ en timmes väntetid, så vi passade på att äta lite middag innan vi faktiskt åkte upp. Där uppe var det väldigt fin utsikt, planen var att åka upp i tornet men jag tyckte inte att det var tillräckligt bra väder för att man skulle se något vettigt. Två i gänget åkte dock upp och verkade nöjda. Platsen var rätt poppis för kärlekspar då många hänger upp hänglås osv och att det var en hel del platser som typ var dedikerade för alla par.
 
 Finfint.
 
En kärlekstunnel.
 
 Detta är alltså kärlekstunneln.
 
Sjukt många hänglås överallt.
 
Utsikten.
 
En av alla murar som finns kvar från Joseon Dynastin (~1400~1900).
 
Jag hade kunnat tänka mig att åka upp dit dagstid också, det hade nog varit bättre. Visst att det var häftigt med alla ljus och så, men man såg inte jättemycket. Kan i och för sig bero på att det var molnigt och lite duggregn. Efter tornet gick vi till en bar och värmde oss lite från regnet.
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är så kul att se hur mycket läckert ni får se och att du delar med dig. /Lena Johans mamma

2017-04-12 @ 08:28:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: