Cultural day

De som är ansvariga för alla utbytesstudenter, international office, hade fixat en kulturell utflykt dagen till ära. Det betyder att vi fick skippa lektionerna med tillåtelse och spendera en heldag med att se mer av Korea. Bra deal som får två tummar upp. Vi åkte till en stad som heter Gyeongju som var huvudstaden i det gamla Silla-riket från väldigt lång tid tillbaka (alltså runt Kristus-tiden), och då var faktiskt denna stad den fjärde största i världen. Rätt coolt ändå. Många av platserna i denna stad tillhör världsarvet vilket gör att hela dagen blev en väldigt bra historisk och kulturell upplevelse.
 
Vi besökte Bulguksa Temple som är ett buddistiskt tempel med en hel del Buddhor (Buddhas?) där vi fick en guidad tur på knacklig engelska. Bättre än inget. Vackert var det i alla fall. Vi var indelade i olika "lag" som skulle gå runt tillsammans, i mitt lag var det folk från Kina, Japan, Turkiet och sen jag från Sverige såklart. Under dagen var det en fototävling där man som lag skulle ta den bästa bilden tillsammans för att kunna vinna ett pris. Om ni inte förstått det än så är det en rätt stor grej med foton och coola poser här. Jag tror jag lämnar alla pose-bilder till ett eget inlägg senare dock.
 
Första bilderna här är från besöket till Bulguksa Templet.
 
Alla hade fått matchande tröjor dagen till ära.
 
En buddhistisk munk som bad.
 
Detta hus ska tydligen påminna om moln. Oklart. Men fint var det i alla fall.
 
Önskestenar.
 
Något vårtsvin som skulle ge en lycka om man tog på den. Jag tog på den.
 
Hörde inte helt vad guiden sa, men det fanns djur i varje hörn som skulle symbolisera olika saker. Här är en fisk.
 
Lyktor även vid detta tempel med anledning av Buddhas födelsedag nästa vecka.
 
Finfint.
 
Efter guidningen runt templet plus en lång stund för fototid åkte vi vidare för att äta lunch. Det blev traditionell koreansk mat: Tteokgalbi (ja det ska vara två Tn tydligen), och det är grillat kött med massor av tillbehör.
 
 
 
När vi var mätta och belåtna, eller close enough i alla fall då vi bor i Korea, åkte vi till nästa destination som var 5 andra världsarv. Deareungwon Ancient Tombs (gamla gravar), Cheomseongdae Astronomical Observatory (ettt gammalt astronomiskt observatorium), Donggung palatset, Wolji Pond (en känd damm?) och Gyochon Village (ett gammalt bostadsområde, tänk motsvarighet till Gamla Stan i Stockholm).
 
Cheomseongdae, det gamla astronomiska observatoriet. Detta torn är tydligen det äldsta existerande i hela Asien. Det användes för att observera stjärnor och försöka förutspå vädret från år 632 och framåt någon tid.
 
En gammal grav till någon kung som jag inte minns namnet på. Sorry Sydkorea, men ni har en hel del viktiga döda kungar som säkert gjorde något coolt som jag inte minns vad. Fin kulle var det i alla fall.
 
Fin miljö när man går runt bland alla platser.
 
Gyochon traditional village aka Gamla stan. 
 
 
Vi hann leka lite på vägen. Detta är någon variant av röda-vita-lyktan-stopp om ni vet vad det är. Kan ha ett annat namn också beroende på var man kommer ifrån. Något med stjärnstopp kanske.
 
Vi gick förbi ett stort fält med gula blommor som vi självklart var tvungna att ta en fotopaus på. Det var även en pågående inspelning av ett tv-dramaprogram.
 
 
Wolji Pond, fast själva dammen är på nästa bild. Det ska tydligen vara någon konstgjord damm som en kung beordrade att låta byggas back in the days. 
 
Dammen.
 
Eventuellt kommer fler bilder i ett annat inlägg. Typ alla miljoner gruppbilder med coola poser. Får se när det blir dock, råkade bestämma mig för att ta en spontanresa till Seoul igen över helgen så kanske inte bloggar förrän söndag/måndag nästa gång. Vi får se.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: