Första dagarna

Det har strulat lite med internet i rummet så har inte kunnat skriva så mycket. Vi skulle köpa en router men alla var helt slut i affären som ligger i närheten, men vi jobbar på det! 
 
Nu har det i alla fall gått några dagar här i Busan, och jetlagen börjar släppa smått. I tisdags var det orientation day för alla utbytes där vi fick mer info om skolan osv. Här kommer i alla fall en fotobomb på allt vi gjort so far. 
 
I bakgrunden (dock rätt dåligt) kan man se dorm-huset som vi bor i. Det är uppdelat i ett hus för tjejer och ett för killar, och man kan absolut inte gå emellan. Här är vi i alla fall på väg mot öppnings cermonin tillsammans med några andra utbytes som vi lärt känna.
 
Här är rektorn för PKNU. Han kunde inte ett ord engelska så allt var textat i bakgrunden. Det mesta sas på koreanska, och sen lite blandade meningar på antingen engelska, kinesiska och japanska.
 
Det bjöds på uppträdande med Korean traditional percussion music. 
 
Sen blev det även taekwando-uppvisning från massa coola barn. De både dansade och fightades, hur coola som helst!
 
 
 
En del av rundvandringen med alla utbytes i det engelska utbytesprogrammet (finns även kinesiskt och japanskt). 
 
På kvällen sen mötte vi upp några tjejer från i-friend (typ phösare eller faddrar) för att gå och äta sushi i stan.
 
Det var en stor skillnad att äta sushi i Korea mot att äta i Sverige. Sjukt gott var det! Fanns lax, ål, tonfisk kött osv (massa saker på röda listan dvs, men svårt att tänka på miljön när man knappt kan beställa). Tack och lov för våra i-friends som hjälpte oss beställa, allt är ju på koreanska och det är inte många som kan engelska på restaurangerna.
 
I onsdags (igår alltså) var vi riktiga turister. Vi gick runt och letade efter ett gym vi hade hört talas om som skulle ha fler fria vikter men lyckades aldrig lokalisera platsen. På denna bild posar vi vid huvudentrén till skolan.
 
Sen promenerade vi till den rätt kända stranden Gwangalli som tydligen alltid är överfull på sommaren. Det tog typ 30 min att gå dit längs en asfin väg bredvid vattnet. Utsikten är helt amazing dessutom.
 
Längtar verkligen till sommaren när man kan bada här. Vädret under denna dag var riktigt skönt, en svalare sommardag typ. Så skönt mot vad det verkar vara hemma i Sverige.
 
Det är en väldigt lång strand och bakom den finns massor av caféer och restauranger.
 
På kvällen gick vi till ett Korean bbq ställe, vilket var trevligt. 
 
Då sitter man och grillar sitt egna kött vid bordet, väldigt socialt!
 
Här är några andra utbytesstudenter som vi hänger rätt mycket med. Från vänster har vi Keely från Australien, sen jag, sen Johan från LTU, bredvid Johan är Zony från Nederländerna, efter det Lina från LTU, och sen sist Mire från Spanien. Ett bra gäng med andra ord!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: