Norebang

Nu har vi äntligen varit på norebang och det var awesome. Eller kvällen började faktiskt med att vi gick in på en kiosk (tänk 7 eleven eller pressbyrån) och köpte varsin Soju och sen satte oss utomhus (!!!) på campus och drack tillsammans (typ alla dricker på campus här, och det är ok). Soju påminner lite om vodka när den är helt ren, men blir svagare och sötare när de har smak (~13%). Den är gjord av ris och är en väldigt vanlig dryck här i Sydkorea. Gott var det också, i alla fall de med smaker (ex vindruva, äpple, ananas osv). Ungefär 15kr kostade en 40cl flaska (tror den var runt den storleken iaf).
 
Hur som helst, därefter gick vi till ett norebang-ställe. Norebang betyder typ sång rum (källa: någon sa det) och är precis det. Tänk karaoke men inte en bar framför massor av random folk, utan istället hyr man ett privat rum med sina vänner och där inne kan man sjunga allt man orkar. Det finns dessutom tamburiner och några roliga hattar. 
 
Att hyra ett rum i några timmar är inte speciellt dyrt heller, tror jag betalade runt 20-30kr. Dock var vi rätt många som delade så vet inte exakt vad ett rum kostar. Rummen kan variera en hel del i storlek, allt från små för typ 4 pers upptill ish 20(?) pers. I rummet kan man beställa lite att dricka och på vissa ställen är det också vanligt att man äter samtidigt. Sjukt bra koncept. Finns hur många låtar som helst att välja mellan också! Var lite orolig först att allt skulle vara på koreanska (som allt annat), men fanns en hel del "vanliga" låtar också. Definitivt 4 av 5 toasters (Y).
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: