På upptäcksfärd

Det känns som vi bara turistar för tillfället. Och går och går och går, hur långt som helst. Skolan har inte riktigt börjat än, vi är inne i en add/drop period där man fortfarande kan bestämma om man fortfarande vill läsa kurserna man anmält sig till eller ej vilket då gör att lärarna inte riktigt vill börja på kursmaterialet än. Under första lektionen i basic korean gick vi igenom kursplanen och sen fick vi skriva våra namn på en lapp. Punkt.
 
Det är också lite speciellt med kurserna då det är först i kvarn som får läsa kurserna. Om en kurs är full måste man hitta till rätt department, få ett papper, sen fylla i lite rader (typ kursnamn, kod osv) om vilken kurs man vill få en plats i (på koreanska). Därefter måste man hitta läraren i den kursern och be om lov att läsa kursen och då samtidigt få en underskrift att det är ok. Om man sen fått underskriften måste man tillbaka till administrationen för rätt department och lämna in lappen och SEN kan man registrera sig för kursen. Lätt va? Och juste, få personer kan engelska när man frågar om hjälp. Men det gick bra ändå. De som faktiskt kan engelska är väldigt hjälpfulla!
 
Här kommer en liten bildbomb från senast som vanligt i alla fall. 
 
Än så länge har vi inte skaffat gymkort än (men vi ska snart när CSN trillar in). Så vi hittade ett utomhus"gym" där många äldre tränar tydligen. Fanns en hel del konstiga "maskiner", men vi lyckades ändå träna lite smått i alla fall, och det var rätt kul.
 
 
 På kvällen gick vi till en bar som hette Thursday party. Sjukt najs ställe där man både kunde spela fosball, dart och bearpong(!). Jag testade en koreans öl och det var inte så illa ändå. Kan tillägga att jag inte gillar öl egentligen utan brukar dricka cider, men det har de typ inte här. Mellan klockan 01-05 får man inte komma in till studentlägenheterna så festerna slutar antingen innan 01 eller till efter 05. 
 
 
Idag testade vi på att åka tunnelbana, det påminde lite om tunnelbanesystemet i Stockholm så var inte allt för svårt. Alla stationer fanns dessutom på engelska, vilket var skönt. Blev liksom enklare att hitta då.
 
 
 
 Man känner sig rätt liten när man går runt bland alla höga byggnader. 
 
Tillslut hittade vi den kända stranden Haeundae som även den kommer vara proppfull under sommaren. Mycket större strand än den förra vi var på. Vattnet såg sjukt härligt ut och man ville bara hoppa i, men tydligen får man böter om man badar off season.
 
 
 
 Sandskulptering lite random sådär. Duktig var han i alla fall!
 
 Det satt en del skyltar och sirener som skulle hjälpa vid en eventuell tsunami.
 
 Och en turistbild för fansen såklart. Eller inte. Fastän det är rätt varmt i solen är det fortfarande rätt blåsigt och kallt i skuggan. En lite varmare vårdag i Sverige med andra ord.
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: