Racoonamatata

Ni kanske hört talas om kattcafé förut (jag har iaf nämnt det en gång tidigare på bloggen). Den här gången handlar det om en annan fyrbent varelse, nämligen tvättbjörn. Igår besökte vi ett racooncafé (tvättbjörnscafé in Swedish) där man alltså kan fika OCH klappa tvättbjörnar. Inte samtidigt dock då tvättbjörnar är lite lömska och gärna fikar de också. Stället var uppdelat i två rum varav de större var mer som ett klassiskt fik och det mindre var tvättbjörnarnas lekplats. Jag var lite orolig först att tvättbjörnarna skulle ha ett hemskt liv, nästintill djurplågeri, och det är det för visso på ett sätt då tvättbjörnar inte hör hemma inomhus, men de verkade ändå må väldigt bra. De hade stora ytor att både leka och slappna av på, dessutom fick de väldigt mycket mat då alla vill mata dem hela tiden (de var ganska tjocka). 
 
Hur som helst var det en kul upplevelse. Själva cafét var rätt dyrt och man var tvungen att köpa något för att få vara där (ist för inträde), men det är för att kunna ta hand om tvättbjörnarna ordentligt osv. 8000 won (~60kr) betalade jag för en ganska stor smoothie, men det var det värt. 
 
Stället hette alltså racoonamatata om det var oklart.
 
Tvättbjörnssnacks som man kunde köpa för 2000 won (~15kr).
 
 
 
 
 
När jag ändå är igång och skriver tänkte jag visa bilden som användes av läraren idag för att beskriva Sverige. Abba är fortfarande stort alltså.
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: