Skolan

Nu är hela add/drop perioden över och jäklar vad det strulat för oss. Först och främst hade jag ju tänkt läsa en datakurs, men den visade sig vara full så blev inget med det. De har typ inga datakurser alls under våren vilket suger lite för mig, men egentligen behöver jag inga fler datakurser till min examen så det gör inte jättemycket, bara lite tråkigt. 
 
Varje kurs har begränsade antal platser och det är först i kvarn att registrera sig som gäller. Under denna vår har det tydligen varit för många engelsktalande utbytesstudenter mot vad det fanns platser i de kurser som ges på engelska så det har varit lite krångligt för oss alla. Många har tvingats läsa andra kurser än vad de först tänkt och för vissa spelar det stor roll till deras examen. 
 
I slutändan blev det 4 kurser (samma för både mig, Lina och Johan från LTU). Vi skulle haft 5 men en av kurserna vi skulle läsa handlade om något helt annat än vad vi trott. Introduction to nutrition tänkte vi hade varit intressant att lära sig, men det visade sig att det skulle handla om fish nutrition. Alltså vad fiskar lever på och hur man odlar dem typ. Den droppade vi alltså, och efter det var det svårt att komma in på en ny så det blev totalt dessa 4 kurser:
  • Basic korean
  • Understanding korean culture
  • International relations and world politics
  • High intermediate English conversation 2 
Engelskakursen visade det sig att vi var väldigt överkvalificerade för, men vi pratade med läraren (amerikan) och han sa att han skulle utmana oss lite extra. Visst att vi pratar engelska med våra kompisar här, men det kan vara bra att gå en kurs för att träna ännu mer att vidga ordförådet och förbättra uttal. Tror det blir en bra blandning av kurser.
 
Det svåraste just nu är att lära sig Hangeul, alltså koreanska, men det är samtidigt sjukt intressant.
 
 
 
Under första lektionen av international relations and world politics fick alla (50 pers) ställa sig upp och presentera sig själv lite kort. Det tog ett tag. Varje lektion börjar för övrigt med att läraren tar närvaro på alla studenter. Närvaro är en del av betyget här så är man inte på lektionerna kan man inte bli godkänd.
 
 
Vi har totalt 8 föreläsningar varje vecka och hela fredagen har vi "ledig".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: